Hej, det är jag som är Joakim!

Jag arbetar som finsnickare i mitt företag JK Finsnickeri, där jag hjälper mina kunder med allt inom snickeri - från att bygga kök och lägga golv och ta upp dörröppningar till att skapa handbyggda möbler och speciallösningar av alla slag.

I botten är jag en datatekniker från Östergötland, men min passion för trä tog överhanden, och 2010 flyttade jag till Norrland och Kramfors för att utbilda mig till möbelsnickare vid Träakademin. 

Numera är jag en av de sex som bor och verkar i den gamla skolan i Näsänget, Nordingrå

De tre åren vid Träakademin i Kramfors avslutades med ett gesällprov, och innehöll innan dess designande och byggande även av andra mer avancerade möbler, som till exempel skrivbordet i ek/mahogny/oregon pine som du kan se på sidan Färdiga projekt

Efter åren på Träakademin har jag även fördjupat mig vidare inom mitt stora intresse träbåtar under ett år, vid Fosen folkehøgskole utanför Trondheim. Under utbildningen där både byggde och seglade jag en Åfjordbåt - en råsegelbåt med fyrkantigt segel. På bilden här under kan du se den i fullt bruk. (Jag är också med på bilden - i grå jacka och med ryggen mot kameran.)

Träbåtar är fortsatt en stor passion för mig, och vid sidan av den kajak jag är i färd med att bygga av gran med ekspant och linoljefernissat linnetyg som beklädnad, och min nyköpta klarblå gamla Ford Transit-lastbil från 1976 som jag håller på och reparerar, så smider jag alltjämt planer på mer träbåtsbyggande.

Detta vid sidan av alla roliga uppdrag från kunder förstås! I arbetet som finsnickare känns varje dag fortsatt lika rolig som semester, och jag ångrar inte en sekund att jag bytte datatekniken mot träverktyg.